't gezelligste dahliafeest van Brabant
9/10/11 september 2022

Algemene info

Corso & Cultuur Festival Logo Corso en Cultuur Festival Valkenswaard

Door de samenwerking met Theater De Hofnar uit Valkenswaard is het corso vernieuwd! De positieve reacties in 2021 om zelf als bezoekers langs dahlia-objecten te lopen en te fietsen heeft ons aan het denken gezet. Daarom pakken we dit jaar groots uit. Het corso is niet alleen op zondag, maar een heel weekend!

Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar slaan de handen ineen! Samen zorgen we met het Corso & Cultuur Festival voor dé opening van het culturele seizoen in Valkenswaard. Met als thema: Wereldse feesten!

Hoe het ooit begon…

Op de 2e zondag van september presenteert Corso Valkenswaard van oudsher de bloemenparade van alle wagens van de buurtschappen. Theater De Hofnar opent al ruim 20 jaar het culturele seizoen op de 3e zondag van september met Val-Val-D’rie. Het corso en het theater slaan nu de handen ineen en komen in het 2e weekend van september met een gezamenlijk groots driedaags Corso & Cultuur Festival. Gratis toegankelijk voor iedereen! Gezelligheid en een relaxte sfeer vormen de basis.

Het programma op hoofdlijnen

Vrijdagavond 9 september - Vrijdagavond is preview-avond. In Theater De Hofnar presenteren diverse professionele artiesten met een preview hun nieuwe theaterprogramma.
vr 9 september - vanaf 19.30 uur - Theater De Hofnar

Zaterdag 10 september - Op zaterdag zijn er wederom kleurrijke dahlia-objecten te bekijken in het centrum van Valkenswaard. Bezoekers kunnen net als in 2021 te voet of met de fiets de dahlia-objecten bekijken en genieten van lokale dans-, muziek- en toneelgezelschappen en straatoptredens. De Markt biedt podium aan lokale dansscholen en in Theater De Hofnar kun je genieten van toneel en muziek. Zaterdagavond vinden op het podium op de Statie vanaf 19.00 uur diverse muzikale optredens plaats.
za 10 september - vanaf 12.00 uur - Theater De Hofnar, op de Statie en de Markt

Zondag 11 september - Zondag is uiteraard de Corsoparade. Vanaf 11.00 uur staan in het centrum van Valkenswaard de wagens verspreid over het parcours opgesteld. Vanaf 12.00 uur kunt u al figuranten, fanfares en muzikale acts verwachten. Alle wagens (ook de jeugd!) gaan om 14.00 uur tegelijk de parade rijden. Het publiek ziet daardoor direct een wagen, ongeacht de plaats aan het parcours. Na 1 ronde stopt elke wagen op de plaats waar die is gestart en kun je nog tot 16.30 uur genieten van de volledige acts op en rond alle wagens. In de namiddag kun je bij het podium op de Statie genieten van diverse optredens en op de Markt van straattheater en muziek. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking op het podium op de Statie en daar kun je aansluitend genieten van muzikaal spektakel.
zo 11 september - vanaf 11.00 uur - Centrum Valkenswaard

Meer informatie over waar de dahlia-objecten staan, hoe het muzikale programma er uit ziet etc. komt vanaf augustus beschikbaar. Houd ook de website van De Hofnar in de gaten.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
3 juli 2022 Info middag - zaterdag 9 juli
Graag praten wij jou bij! Als corsobouwer, vrijwilliger en/of als geïnteresseerde! Zaterdag 9 juli, 15.30 tot 17.00 uur, Sapor in Valkenswaard.
lees meer >
Corso logo
25 mei 2022 Ontwerpen 2022
Alle ontwerpen passend bij het thema Wereldse feesten. Tijdens Hemelvaart zijn alle ontwerpen van de buurtschappen, bouwgroepen en jeugd gepresenteerd!
lees meer >
Corso logo
25 mei 2022 Corso & Cultuur Festival presenteert Wereldse Feesten
Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar slaan de handen ineen! Samen zorgen we met het Corso & Cultuur Festival voor dé opening van het culturele seizoen in Valkenswaard.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn