Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Thema 2023 Hocus Focus

5 november 2022

Op zaterdag 5 november is in Theater De Hofnar het thema 2023 gepresenteerd: Hocus, Focus "Het is niet wat het lijkt" Mede door de pandemie en de tijd daarna zijn we de kleine dingen meer gaan waarderen. Ook zijn we zaken anders gaan bekijken. Kijken naar andere mogelijkheden, zoals hoe het ook kan.

Kleine dingen zijn fantastisch om te zien en zeer de moeite waard om ze anders en beter te bekijken. Om ze meer aandacht te geven en bijvoorbeeld groter te tonen.

Als je vanuit een ander standpunt of perspectief bekijkt ontstaan er vaak nieuwe inzichten. Een verrassende, andere kijk op dingen.

Zo kwamen we tot het thema van 2023. We presenteren: 

Hocus Focus
Het is niet wat het lijkt

Thema Corso Valkenswaard 2023 - Hocus Focus

Tijdens het Corso & Cultuur Festival 2023 organiseert stichting Bloemencorso Valkenswaard voor de 70ste keer een dahlia evenement. Dit jaar bekijken we het anders, bijvoorbeeld: 

  • Door de ogen van een dier, kind of kunstenaar.
  • In een andere tijd, ondersteboven of een ander perspectief.
  • Vanuit een andere wereld; buitenaards, onderwater, ondergronds.
  • Enorm uitvergroot of microscopisch klein.

Op zaterdag 9 en zondag 10 september zullen prachtige creaties vertaald in bebloemde wagens en objecten, het publiek verrassen, verbazen en verwonderen. Ook voor de editie 2023 nodigen wij onder andere vriendengroepen, verenigingen, organisaties in, maar ook zeker van buiten Valkenswaard uit om met een dahlia-object mee te doen!

Bloem
Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn