Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Op de koffie bij Dommelkant en Graafschap

19 augustus 2015

Deel 6. Op de koffie bij… Dommelkant

Nog een kleine 4 weken te gaan. Volop bedrijvigheid in alle corsotenten. Een mooi moment om weer eens op de koffie te gaan. Dit keer op de koffie bij buurtschap Dommelkant. Dommelkant heeft haar groene corsotent staan aan de Wilgenroosstraat in Valkenswaard. Dit jaar maken zij de wagen “Lieve mamma 2.0 Reloaded”. Een vernieuwde versie van hun corsowagen uit 1989 “Lieve mamma”. Een wagen die te mooi was om weg te gooien.

De tent stond bij binnenkomst lekker open. Zonnetje scheen lekker naar binnen. Dommelkant richt zich vooral nog op het lassen van de wagen en onderdelen. Door de vakantie is het wat rustig geweest, maar gelukkig komen er weer bouwers terug.

Op de wagen en aan een tafel werd in ieder geval volop gelast. Gelaste onderdelen lagen ook al klaar of worden nog gemaakt. Enkele onderdelen zaten al in het karton. De dieselmotor van Dommelkant begint te draaien, maar hulp is zeker nog welkom. Ook hier om 20.00 uur koffiepauze. Een mooi moment om naar het volgende buurtschap te gaan…. 

Deel 7. Op de koffie bij… Graafschap

Bij aankomst veel auto’s en fietsen voor en om de tent. Dat is vaak een goed teken! Buurtschap Graafschap bouwt haar wagen aan de Hazelaar (aan de rand van Valkenswaard richting Waalre). Graafschap bouwt dit jaar de wagen “Balts in Blauw”. Met in het middelpunt de satijnblauwe prieelvogel. Deze Australische zangvogel versiert zijn nest met helderblauwe voorwerpen. Deze gekleurde voorwerpen zullen op de wagen te zien zijn.

De vormgeving van de wagen was al goed te zien. Bovenin de contouren van de prieelvogel. Een rondje om de wagen zorgde voor een mooie doorsnede van het bouwproces van een wagen. Grassprieten werden gelast, aan een tafel werd ijzer gebogen, een tafel verder werden grassprieten van karton gemaakt. Aan de andere kant was jeugd (Graafschap organiseert wekelijks een ‘kinderavond’) de grassprieten met wit papier aan het beplakken (dit gebeurd met behangselplak). In een zijtent was een werkgroep bijeengekomen om over de figuratie na te denken en uit te werken.

Mooi om deze verschillende activiteiten te zien. En nog mooier het contrast tussen de jonge meiden en het oudste lid in de andere kant van de tent. Een bouwster van het eerste uur. Dat is corso. Samen, jong en oud, een corsowagen maken en plezier beleven aan een leuke, maar intensieve hobby.


De foto's van beide bezoekjes vind je aan het einde van onderstaande fotolint.

Meld je nu aan ook voor onze nieuwsbrief, 6 maal per jaar informeren wij je over het Corso in Valkenswaard! http://www.corsovalkenswaard.nl/nieuwsbrief

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn