Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Programma zondag 11 september

5 september 2022

Overzicht van een spetterend zondagprogramma

12.00 - 14.30 uur Muzikaal programma
13.00 - 14.30 uur Voorshow op en rond alle corsowagens
14.30 - 15.30 uur Corsoparade (1 ronde)
15.30 - 16.30 uur Nashow op en rond alle corsowagens
16.30 - 22. 00 uur Muzikaal programma
19.00 uur Prijsuitreiking - podium op de Statie (Frans van Beststraat)

Op zondag 11 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld. Je maakt kennis met de achtergrond van de meest prachtige, bekende en onbekende feesten in de wereld. 

De 13 prachtige corsowagens verbeelden deze festivals en de parade wordt aangevuld met 8 jeugdwagens die Nederlandse feesten en festivals verbeelden. Alle corsowagens zijn vanaf 12.00 uur al te bewonderen op hun startlocatie. Om 14.30 start de corsoparade en na de parade eindigen alle wagens op hetzelfde punt als waar ze gestart zijn. Daar gaat vervolgens de show nog een uurtje door. Op deze manier kun je zelf na de parade jouw favoriete wagen(s) nog eens rustig bekijken en genieten!

Frans van Bestpark - Familievermaak

Op zaterdag en zondag (van 13.00 tot 18.00 uur) staat het Frans van Bestpark bol van vermaak voor het hele gezin. Er staan veel leuke attracties en activiteiten klaar zoals een Grand Piano, Meneer Dinges, springkussen en stormbaan, Larie en Ape(n)school, zelf dahliabloemen prikken, foodtrucks. En nog veel meer.

En of dat nog niet genoeg is... Op de Markt in Valkenswaard is een leuke kinderkermis. Genoeg leuke attracties en natuurlijk de dahlia-objecten en de parade voor een gezellig dagje Valkenswaard!

Kinderplein zweefmolen Corso Valkeswaard 2019

De parade
Om 14.30 uur start de parade. Er zijn 13 wagens van bouwgroepen en 8 jeugdwagens die op zondag tijdens de parade meelopen. De kinderen hebben zelf hun wagen ontworpen en gemaakt. 

Jeugdparade - Corso Valkenswaard 

De CorsoParade is dit jaar anders dan anders. Alle wagens staan verspreidt over het parcours, daardoor heb je als bezoeker, waar je ook staat, direct iets te zien. Vanaf 13.00 uur is er al een voorshow op alle wagens de te zien. Om half 3 gaan alle wagens vanaf hun startpositie tegelijk rijden. We rijden 1 ronde. Op het moment dat de wagens weer terug zijn bij hun startpunt gaat er nog een eindshow starten tot en met half 5. Op deze manier kun je als bezoeker na de parade nog jouw favoriete wagen(s) nog eens bekijken en bewonderen.

Totaal zijn er 13 deelnemers. De deelnemers zijn buurtschappen of bouwgroepen uit Borkel en Schaft, Dommelen en Valkenswaard. Geniet van dertien kleurrijke wagens, honderden figuranten, (live) muziek, geluid en technische hoogstandjes. Het gezelligste dahliafeest van Brabant! Direct na de parade kunt u uw stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

Winnaar buurtschap Stadsebergen 2018 - Corso Valkenswaard

Dahlia Afterparty!
Wie heeft er gewonnen? Of nog zin in een feestje? Gezelligheid kent geen tijd. Geniet na op één van de vele terrasjes, de podia op de Markt en de Statie of kom naar de prijsuitreiking om 19.00 uur in de Frans van Beststraat (De Statie). Daarna kunt u genieten van live muziek (Fiesta Orkesta). Een feest voor iedereen!

Prijsuitreiking Corso Valkenswaard 2018 - Winnaar Stadsebergen

Klik hier om de programmafolder te bekijken. Een gedrukte versie afhalen kan ook bij VVV op de Markt, Theater De Hofnar, tijdens de Weekmarkt en in alle corsotenten!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn