Programma

Corso Valkenswaard, een leuk dagje uit voor iedereen!

Welkom bij het gezelligste themacorso van Nederland! Corso Valkenswaard laat op zondag 10 september 2017 vol trots dertien prachtige corsowagens zien. Dit jaar vieren we het 65-jarig jubileum van de Efteling, met als thema: "65 jaar Efteling in bloemen". Een samenwerking die uniek is! U zult vandaag 13 bloemencorsowagens in Efteling stijl zien. Van kleurrijke sprookjes tot en met spannende Efteling attracties in vele tienduizenden bloemen. We hebben nog veel meer: zeven Efteling karakters waaronder Roodkapje en Pardoes, live muziek op en om het parcours, entertainment en heerlijk eten!

Live muziek

Muziekkorps

Vanaf 11.00 uur kunt u al genieten van feestelijke en sfeer verhogende muziek van Efteling muziekkanten, ‘De Bacchanten’, samba en brassbands. Dit dahlia blaaskappelen festival kunt u vinden op diverse plekken op het parcours. Zij treden wisselend op in uitgaansgebied de Statie (Frans van Bestpark), het podium op de Frans van Beststraat en op diverse locaties op en rondom de Leenderweg, Markt en Eindhovenseweg.

Tijdens de parade voeren we de muzikale entertainment op! Naast veel muziek en geluid op de corsowagens wordt de parade aangevuld met een Fata Morgana orgel en vijf top muziekkorpsen en fanfares uit heel Nederland.

Heerlijk eten

Heeft u honger of zin in iets lekkers? Breng dan zeker een bezoek aan de diverse horecagelegenheden in het centrum van Valkenswaard of ga naar Park Dahlia Nostalgia (Frans van Bestpark). Park Dahlia Nostalgia is een nostalgische kermis met een zweefmolen, draaimolen, rups gecombineerd met foodtrucks (rijdende restaurants) en muziek!

Dagprogramma

Wat hebben we nog meer? Een expositie van mooie Efteling taarten in De Kunstkeuken (aan de Markt). Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen spelen op het Rabobank Kinderplein (Gele Rijersplein aan de Leenderweg) en tussen 12.00 en 13.00 uur op de foto met diverse Efteling karakters. Uiteraard kan de grondlegger van de Efteling vandaag niet ontbreken. Anton Pieck schildert in Park Dahlia Nostalgia kleurrijke schilderijen met u in de hoofdrol!

Net als vorig jaar kunt u weer genieten van oldtimers tijdens de Frans van Best Memorial, een recreatieve toertocht voor oldtimers. Vanaf 13.30 uur start het oldtimer defilé met tientallen klassieke voertuigen. Daarna worden de auto’s tentoongesteld op het Kerverijplein waar ze nog tot 17.00 uur te bewonderen zijn.

Corso Valkenswaard wordt officieel om 13.40 uur geopend bij het VIP-plein op de Markt. De opening wordt verricht door burgemeester Anton Ederveen, voorzitter Chantal Dielis-Vermeulen en Olaf Vugts namens de Efteling. Dit jaar wordt de parade weer geopend met een kindercorso, diverse Efteling karakters en sprookjes-figuren! De kinderen hebben zelf hun wagen ontworpen en gemaakt. Geef onze corsotoekomst een warm welkom.

De parade

Om 14.00 uur start de corsoparade! Geniet van dertien kleurrijke wagens, vele tientallen figuranten, muziek, geluid en technische hoogstandjes. Corso laat zien volop met haar tijd mee te gaan.

Dahlia Afterparty!

Ook zo nieuwsgierig wie er in de prijzen valt? Of nog zin in een feestje? Na de parade is het nog niet afgelopen. Geniet na op één van de vele terrasjes of kom naar de prijsuitreiking om 19.00 uur op het podium in de Frans van Beststraat (De Statie). Daarna kunt u genieten van live muziek (CANVAS! Rockin’ Hoempa) en nog lekker eten in het Frans van Bestpark. Dat wordt heerlijk nagenieten tot in de kleine uurtjes.

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+